Seminar Begeleiden, Verplaatsen en Tillen van obese patiënten

Seminar Begeleiden, Verplaatsen en Tillen van obese patiënten
Dit seminar is ontwikkeld in samenwerking met XL-modellen/ ervaringsdeskundigen, Stichting Overgewicht Nederland en de Nederlandse Obesitas Vereniging. Steeds meer mensen kampen met een matig tot ernstig overgewicht. Gezien deze ontwikkeling in de maatschappij waar mensen steeds zwaarder worden, is het van belang voor zowel zorgmedewerker als patiënt dat een organisatie goed voorbereid is op de zorg rondom patiënten met obesitas. Het hebben van basiskennis van het ziektebeeld obesitas en specifieke vaardigheden en hulpmiddelen zijn hierbij onmisbaar. 

Vanaf 2005 is er gewerkt aan het vergroten van kennis over obesitas en vaardigheden op het gebied van Begeleiden, Verplaatsen en Tillen (BVT). Hierbij wordt de mens met obesitas actief betrokken. Er kan tijdens deze dag geoefend worden met verschillende hulpmiddelen en transfertechnieken gekoppeld aan diverse cliëntmobiliteiten. Er wordt in principe gewerkt met een ervaringsdeskundige met obesitas. 
Vanaf 2009 verzorgt Zwaartepunt meerdere malen per jaar dit succesvolle seminar!

Het seminar is voor fysiotherapeuten (kwaliteitsdeel) en V&V geaccrediteerd voor 6 punten en voor paramedici (ergotherapeuten en oefentherapeuten) 5 punten. 

Datum waarop ingeschreven kan worden:

  • 18 maart open inschrijving
Meer informatie over het seminar op 18 maart 2025?

Download brochure

Download inschrijfformulier


Het is ook mogelijk om het seminar in-company te organiseren of op maat. Wilt u meer weten? Vraag dan informatie aan via ons contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via +31 (0)497 - 55 03 54.


Opleiding specialisatie obesitas
Heeft u het seminar Begeleiden, Verplaatsen en Tillen van Obese patiënten gevolgd en wilt u zich verder specialiseren? Schrijf u dan in voor de 2-daagse opleiding specialisatie obesitas.