Opleiding tot Ergocoach Zorg Online en Praktijk (kunnen, weten en willen)

Tijdens de opleiding tot Ergocoach Zorg Online en praktijk worden de kennis en vaardigheden aangereikt om teams op de werkplek te kunnen coachen op een ergonomische én haptonomische manier van werken, waarbij de cliënt optimaal wordt betrokken en geactiveerd. 

Deze training bestaat uit 5 periodes in de onlineleeromgeving van Zwaartepunt,  Leerpunt OnLine (LOL),  met theorie, opdrachten en leuke Quizzen, al het geleerde wordt vervolgens tijdens de 4 praktijkdagen praktisch toegepast (=blended learning). 

De competenties van de opleiding komen grotendeels overeen met het ergocoach paspoort van Gezond en Zeker. 

Deze opleiding is bedoeld voor zorgmedewerkers en begeleiders (vanaf opleidingsniveau 3), coördinatoren ergocoach en fysiotherapeuten/ ergotherapeuten die een coachende/ondersteunende functie hebben binnen het beleid van fysieke belasting. 

Modulen
  1. Benaderen en Begeleiden
  2. Ergonomie
  3. Begeleiden, verplaatsen en tillen (transfertechnieken)
  4. Analyseren
  5. Casus gericht werken
  6. Basiscommunicatie en Coachen

Inschrijven?

De  opleiding tot Ergocoach Zorg Online en praktijk  op basis van individuele inschrijving start op 25 februari 2022.

In het  voorlopig overzicht vindt u data en tijden wanneer de praktijkdagen plaats gaan vinden en de periodes wanneer in  LeerpuntOnLine (LOL) gewerkt kan worden. Let op dat u alle praktijkdagen aanwezig kunt zijn.

Accreditatie

De opleiding tot Ergocoach Zorg is geaccrediteerd voor V&V (36 punten) en ADAP
o.a. ergotherapeuten en oefentherapeuten (42 punten). De modules 1 Benaderen en Begeleiden en module 3 Begeleiden, Verplaatsen en Tillen zijn beide voor 6 punten in het beroepsgerelateerde Vrij deel KRF NL geaccrediteerd, 12 punten voor 2 dagen.


Het is ook mogelijk om deze opleiding in-company te organiseren.


Wilt u meer weten?
Vraag dan informatie aan via ons contactformulier.