Trainingen medewerker ondersteunende diensten en huishoudelijke zorg

1. Cursussen Preventie Fysieke belasting Medewerker Ondersteunende Diensten
2. Cursussen Ergonomisch werken Medewerker Huishoudelijke Zorg

1. Cursussen Preventie Fysieke belasting Medewerker Ondersteunende Diensten (kunnen en weten)

Basiscursus Preventie Fysieke Belasting
In de Basiscursus Preventie Fysieke Belasting leert de deelnemer om op ergonomisch verantwoorde wijze te werken. De Praktijkrichtlijnen Fysieke Belasting voor de Ondersteunende Diensten zijn hierbij de rode draad. Het oefenen van een actieve houding en dynamisch bewegen zijn een belangrijk onderdeel van de cursus.

De Praktijkrichtlijnen OD worden duidelijk gemaakt door middel van praktische werkvormen. De zelfevaluatie Houding en beweging wordt als vorm van zelfreflectie ingevuld.

Meer informatie over de Basiscursus Preventie Fysieke Belasting?
Download brochure

Cursus preventie fysieke belasting op maat 
In de Cursus preventie fysieke belasting op maat wordt bij voorkeur samen met de ergocoach OD verzorgd. Er wordt een analyse van de werkplek gemaakt door de ergocoach (of de docent van Zwaartepunt). Hierbij vullen de medewerkers van 1 werkplek de Vragenlijst Fysieke belasting in en worden knelpunten en acties in het plan van aanpak verwerkt door de ergocoach. De specifieke handelingen worden geoefend en waar nodig besproken. Hier bij wordt steeds teruggepakt op de basis die gelegd is tijdens de basiscursus. De zelfevaluatie Houding en beweging wordt opnieuw ingevuld.

Meer informatie over de Cursus preventie fysieke belasting op maat?
Download brochure

2. Cursussen Ergonomisch werken Medewerker Huishoudelijke Zorg (kunnen en weten)

Basiscursus Ergonomisch werken
In de Basiscursus Ergonomisch werken leert de deelnemer om op ergonomisch verantwoorde wijze te werken. De Praktijkregels Huishoudelijke zorg zijn hierbij de rode draad. Het oefenen van een actieve houding en dynamisch bewegen zijn een belangrijk onderdeel van de cursus.

De Praktijkregels worden toegepast tijdens het oefenen van huishoudelijke activiteiten zoals
stofzuigen, strijken, bedden verschonen, schoonmaken, ramen lappen, etc.. De Zelfevaluatie Houding en beweging wordt als vorm van zelfreflectie ingevuld.

Meer informatie over de Basiscursus Ergonomisch werken?
Download brochure

Cursus Ergonomisch werken op maat
In de Cursus Ergonomisch werken op maat wordt bij voorkeur samen met de ergocoach Huishoudelijke Zorg, verzorgd. Er wordt een analyse van de werkplek gemaakt door de ergocoach (of de docent van Zwaartepunt). Hierbij vullen de medewerkers van 1 werkplek de Vragenlijst Fysieke belasting in en worden knelpunten en acties in het Plan van aanpak verwerkt door de ergocoach. De specifieke handelingen worden geoefend en waar nodig besproken. Hier bij wordt steeds teruggepakt op de basis die gelegd is tijdens de basiscursus. De Zelfevaluatie Houding en beweging wordt opnieuw ingevuld.

Meer informatie over de Cursus Ergonomisch werken op maat?
Download brochure

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die Zwaartepunt te bieden heeft?
Vraag dan informatie aan via ons contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via +31 (0)497 - 55 03 54.